23 Haziran 2011 Perşembe

Yazma Olayına Neden Başladım

Şiir yazmaya ilk önce ilkokulda verilen bir ödev sayesinde başlamıştım. Sonra ödevim sevilince şiir yazmaya karar vermiştim. Daha sonraları; yani kendimi çocukluğumda çirkin bulduğum utangaç zamanlarımda kızların şiir sevdiğini farkettim; kızları sevdim; şiiri sevdim.

Sonraları hayat kazık atmaya başladı bana. Önce babam en büyük kazığı attı ölerek; ağlayamadım yazdım. Ben ağlayamadıkça yazdım; kelimeler gözyaşım oldu; yazmayı sevdim.

Sonra büyümeye başladım; insanlara şiir yazdım... Kimisi sevdi ,kimisi sevmedi ama ben yine de şiirlerimi sevdim.
Yarışmalara katıldım başarısızlıklar aldım; büyüdüm ve ben yine yazmayı sevdim. Bir süre sonra dönüp baktım ki konuştuğumdan çok yazar olmuşum. Ve öyle ya da böyle yazarken var olmuşum.

Sanal alemde şiirlerimi ilk yayınlamaya başladığım da henüz  16 yaşındaydım ve o zamandan bu zamana bir çok sitede şiirlerimi yayınlamışım. Her yer darmadağanık olmuş anlayacağınız. O yüzden artık kendi şiirlerimi burada; yani kendi sitemde yayınlamaya karar verdim.

Uzun zamandır çekiniyordum açık gönüllülükle şiirlerimi paylaşmaya, çalınır korkusuyla... Sonra farkettim ve dedim ki; ‘’ olum Emrah dünyada yalnız değerli şeyler çalınır. O yüzden varsın çalınsın. Bilgisayarında saklasan ne olacak? ‘’ İşte bu yüzden artık şiirlerim entellektüelkarsli sitesinde değil de yalnızca karanfilli çocukta yayınlanacak.

Neden yazıyorsun diye içinden geçirecek olanlara hep şu cevabı veriyorum: dünyanın bir yerinde bir insan dahi olsa benim şiirimi okuduğundan; gözünün önünde bir anı canlanıyorsa, mutlu oluyorsa ya da mutsuz oluyorsa; yani benim sayemde duyguları biraz kıpırdıyorsa, dünyaya boşa gelmemişim demektir. Çünkü insan yalnız yanındakilere değil, tanımadığı; hatta hiç tanımayacağı kişilere de yardım etmelidir. Öyle yahut böyle...
Sağlıcakla

5 yorum:

  1. sevgi paylastikca cogalir. huzun paylastikca azalir, paylasmakla iyi etmissin. boylece sesini daha iyi duyurabilirsin...

    YanıtlaSil
  2. evet dünyaya boşuna gelmemişsin ;)

    YanıtlaSil
  3. eyvallah adsız hemşerim
    @sunsuzkuyu- çok sağol

    YanıtlaSil